Interview met Roger Verbiest

roger verbiest

Op Jongebazen.be plaatsen wij jonge, succesvolle ondernemers een voetstuk. Wat is hun drijfveer? Is het succes van het bedrijf te verklaren? Deze week een interview met Roger Verbiest, ondernemer en directeur van FRCE dakwerken en vochtbestrijding.

Hoe bent u begonnen met uw bedrijf?

Ik ben in 2006 begonnen met FRCE dakwerken. Ik had eigenlijk altijd al het idee in mijn achterhoofd om een eigen bedrijf te beginnen. Na jaren hard te hebben gewerkt bij een regionaal vochtbestrijding bedrijf werd ik steeds meer bekwaam met de werkzaamheden van een vochtbestrijding bedrijf en dacht bij mijzelf: dit kan ik ook! Van denken ben ik naar doen gegaan en nu zijn we hier.

Waarom is vochtbestrijding belangrijk?

Het is erg belangrijk voor de gezondheid van de inwoners. Een huis met vochtproblemen is simpelweg minder gezond om in te leven. Het begint vaak bij opstijgend vocht, en dit vocht veroorzaakt schimmels en zelfs zwammen! Het is ook al aangetoond dan problemen met allergie├źn en luchtwegen kunnen ontstaan door te wonen in een vochtig huis.

In 2008 bent u begonnen met dakwerken, welke diensten omvat dit?

Wij hebben meerdere diensten. Dakwerken is namelijk een term die wordt gebruikt voor schillende klussen op en rond het dak. De klussen die wij het meest uitvoeren zijn klussen als het aanleggen van een groendak, het controleren van de dakconstructie op eventuele problemen en het vervangen van de dakbedekking. Een ander begrip is roofing. Vaak wordt roofing genoemd als andere term voor dakwerken, maar het is ook de opperhuid van een plat dak. Onze dakdekker zou bij roofing in de meeste gevallen spreken over het aanpassen van de roofing en de mogelijkheden hiervan.

Wat is de missie van uw bedrijf?

Onze missie is het garanderen van hulp in de vochtbestrijding voor mensen door een echte specialist. Wij streven ernaar om altijd zo snel mogelijk en voor een aantrekkelijke prijs hulp bieden. Zo gaat onze vochtspecialist graag het opstijgend vocht binnen uw kelder tegen, en legt onze professionele dakwerker in een klein tijdsbestek een nieuwe dakbedekking.

Wat komt u zoal tegen in de vochtbestrijding?

Vaak hebben mensen last van optrekkend vocht in de kelder, en zoeken ze hier hulp voor. Zo nu en dan komen er mensen bij ons die al schimmelvorming hebben in bijvoorbeeld de woonkamer, waar wij dus zo snel mogelijk iets tegen moeten gaan doen. Vochtproblemen binnen een huis kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, dus wij willen alle vormen van vochtproblemen zo snel mogelijk oplossen.