Interview met Johan Dirksen

verhuisfirma

Johan Dirksen is 34 jaar en al 8 jaar lang succesvol ondernemer en eigenaar van verhuisbedrijf J. Dirksen, C. Verbeek & R. Vaet dat hij met 3 compagnons voert. Kijk gerust op de website van de verhuisfirma voor meer informatie.

Hoe ben je er op gekomen om een verhuisbedrijf te starten?

Op mijn 16e moest ik beslissen wat voor opleiding ik ging doen. Dit was voor mij geen moeilijke keuze. Ik wist namelijk al dat ik later graag een eigen bedrijf wilde starten. In die tijd wist ik nog niet wat voor bedrijf, maar één ding wist ik zeker: ik word eigen baas! Ik besloot de opleiding Ondernemer Detailhandel te gaan volgen. Met veel plezier heb ik deze opleiding afgerond. Ik heb stage gelopen bij een groot verhuisbedrijf in Mechelen. Dit is mij erg goed bevallen! Om mij heen hoorde ik veel verhalen over mensen die gingen verhuizen. Velen klaagden over het inpakwerk en het heen en weer reizen met de inboedel. Ik dacht dit kan anders! Ik zal deze mensen helpen bij hun verhuizing en zo zal ik er voor zorgen dat zij stressloos kunnen gaan verhuizen.

Kan je eens wat meer vertellen over je bedrijf en de diensten?

Zoals je wel zult begrijpen, help ik mensen tijdens hun verhuizing. Zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat hun gehele inboedel veilig van A naar B vervoerd wordt. Ik heb een aantal, zowel grote als kleine, verhuiswagens tot mijn beschikking. Daarbij heb ik twintig verhuizers in dienst. Deze jongens zijn erg ervaren en zorgen er altijd voor dat alles goed verloopt. Deze verhuizers rijden op de verhuiswagens, maar helpen ook met andere werkzaamheden zoals het in- en uitpakken van de inboedel of het installeren van apparatuur. Samen helpen wij klanten bij nationale en internationale verhuizingen maar wij doen ook bedrijfsverhuizingen. Het is ook mogelijk om bij ons een verhuislift, met of zonder bediening, te huren.

Wat is het mooiste aan jouw werk?

Wat ik het mooiste vind? De tevreden klanten. Ik word zo blij wanneer ik tevreden gezichten zie aan het einde van de dag. Na een lange dag, als alles is verhuisd, zie je gewoon een last van hun schouders afvallen. Dit is fijn en dit motiveert om nog heel lang door te gaan. Een verhuizing wordt vaak gezien als een hele klus, maar ik ben blij dat ik het mensen gemakkelijker kan maken.

Hoe zie je de toekomst voor je?

Ik zie de toekomst positief tegemoet. Het gaat momenteel erg goed met de organisatie en ik doe er alles aan om dit zo te houden. Ik ben momenteel druk bezig met het vergroten van mijn netwerk en het lijkt goed uit te pakken. Het bedrijf groeit enorm! Hier ben ik super blij mee natuurlijk en ik hoop zo nog meer mensen te kunnen helpen tijdens hun verhuizing. Tevreden klanten, dat is waar ik het voor doe!

Heb je nog een goede verhuistip?

Ja, zeker! Iets wat veel mensen vaak vergeten: het doorgeven van de adreswijziging. Veel organisaties worden automatisch op de hoogte gesteld via het Rijksregister, maar dit geldt lang niet voor alle organisaties. Om te voorkomen dat de nieuwe eigenaren nog lang na de verhuis post krijgen op van de oude eigenaren, zorg er dan voor dat alle instanties op de hoogte zijn van de verhuis. Aan de grote organisaties wordt vaak wel gedacht, maar kleine instanties zoals tijdschriften en verenigingen worden vaak vergeten. Check dus goed of uw adreswijziging echt aan iedereen door is gegeven.