Interview met Wim de Jong, eigenaar van De Jong BV

Wim de Jong

Wanneer en waarom ben je gestart met het bedrijf De Jong BV?

In januari 2005 ben ik het bedrijf De Jong BV gestart. Mijn vader was al jaren lang werkzaam in een bedrijf ook gespecialiseerd in dakwerken, gevelreiniging en vochtbestrijding. Mijn passie voor deze branche heb ik dan ook aan mijn vader te danken. Altijd was mijn vader een groot voorbeeld voor mij, en ik wou graag in zijn voetsporen treden. Ik heb daarom een opleiding gevolgd voor dakdekker en gevelspecialist, hierna ben ik gestart met werken bij hetzelfde bedrijf als waar mijn vader werkte. Toch had ik na een aantal jaren het gevoel het plaatje niet compleet was. Ik had meer uitdaging nodig, en dus heb ik besloten mijn eigen bedrijf te starten. Het gevolg hiervan was het begin van De Jong BV.

Wat doet De Jong BV precies?

De Jong BV is een bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding, dakwerken en gevelwerken. De Jong BV heeft een groot netwerk van specialisten die vakkundig te werk gaan. Door het grote netwerk van De Jong BV wordt u snel in contact gebracht met een specialist bij u uit de buurt. Deze specialist zal u verder helpen en er voor zorgen dat de desbetreffende klus snel en vakkundig wordt uitgevoerd.

Hoe is het bedrijf zo snel gegroeid?

De Jong BV is net als de meeste bedrijven als een klein bedrijfje gestart. In het begin had ik weinig klanten, maar in de loop van tijd werden dat er steeds meer. Ik denk dat dit komt omdat de wensen van de klant bij mij heel erg bovenaan staan. Met de kennis en ervaring die ik heb, doe ik er alles aan om deze wensen uit te laten komen, en zal ik door het vuur gaan om dit waar te maken. Via mond aan mond reclame is De Jong BV steeds bekender geworden, en stroomde het aantal klussen binnen. Dit was het moment waarop ik heb besloten extra vakmannen aan te nemen. Mijn mening en ervaring is dat als je alles geeft om je bedrijf succesvol te maken. Dat het bedrijf snel zal groeien.

Wat was tot nu toe je grootste uitdaging?

Voor mij is elke klus een uitdaging. Ik vind het erg belangrijk dat elke klus die wordt uitgevoerd bijna perfect wordt geleverd. Natuurlijk nemen de wat grotere klussen meer uitdaging met zich mee, maar mijn mening is dat als je van elke klus een uitdaging maakt, het resultaat het best zal zijn.

Hoe staat De Jong BV ervoor over 5 jaar als het aan jou ligt?

Ik hoop dat De Jong BV de kans krijgt om in de toekomst nog beter te worden en nog meer te groeien. Op dit moment zijn een aantal vakmannen die bij mij in dienst zijn bezig met bijscholing. Op deze manier blijft iedereen op de hoogte van de nieuwste technieken. Persoonlijk vind ik het belangrijk om met de tijd mee te gaan, dit is voor klanten vaak het meest aantrekkelijk. Ook zijn wij op dit moment bezig met een project dat er voor zal zorgen dat De Jong BV zo energiezuinig mogelijk wil werken. Ik hoop dat de gestelde doelen die we hiervoor hebben gesteld over 5 jaar compleet zijn afgerond en in de praktijk worden toegepast.